Gevangenismuseum Merksplas

Groepen zijn weer welkom!

Vanaf juni stond de deur van het gevangenismuseum op een kier voor individuele corona-bubbels. Vanaf september zijn ook groepen coronaproof welkom.

We wensen je alvast een aangenaam, leerrijk en veilig bezoek toe.

Gelieve rekening te houden met volgende maatregelen:

ALGEMEEN VOOR ALLE BEZOEKERS:

> Het dragen van een mondmasker is verplicht. Wie geen eigen mondmasker bij zich heeft, kan er een kopen aan de museumkassa.

> Respecteer zoveel mogelijk de social distancing.

> Ontsmettingsmiddelen zijn beschikbaar.

> Heb je een verkoudheid of heb je griepklachten? Stel je bezoek dan nog even uit.

INDIVIDUELE BEZOEKERS:

> Voor individuele coronabubbels is het Gevangenismuseum open: op vrijdag-, zaterdag- en zondag-namiddag, telkens van 13u tot 18u.

> We werken met tijdslots van één uur: 13u, 14u, 15u, 16u, 17u., met max. 40 personen per tijdslot.

GROEPEN:

> Voor een gegidst bezoek zijn groepen coronaproof weer welkom in de periode maart - november, uitsluitend na afspraak, op alle dagen van de week (behalve op zondagnamiddag), tussen 09u - 12u en 13u - 18u. Omwille van corona wordt een grotere groep opgedeeld in deelgroepjes van 10 personen maximum.

Je kan het gegidst groepsbezoek combineren:

> met de getuigenis van een cipier, die vertelt welke regimes worden toegepast in de gevangenissen.

> met een videofilm over de laatste landlopers van Wortel-Kolonie.

> met een gegidste wandeling op het landlopersdomein.

> helaas nog niet met een drankje of met een Klosjaars Kramiekske.

BOOKING:

> Gelieve vooraf te reserveren via:

- ofwel :booking@gevangenismuseum.be(liefst)

- ofwel : GSM +32 485 941 602

> Het betalen gebeurt ter plaatse.